webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Sakupljanjem potpisa do izmene zakona o prodaji vojvođanskih oranica strancima

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_Canak_Novi_Becej_1.jpgU utorak, 17.novembra u Skupštinskoj sali, u zgradi starog Radničkog univerziteta u Novom Bečeju, Nenad Čanak, predsednik LSV, govorio je o potrebi promene zakona koji trenutno dozvoljava prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima.

 

Zašto je potrebno promeniti zakon, koji dozvoljava prodaju poljoprivrednog zemljišta strancima i na koji način se može sprečiti rasprodaja naših oranica, objasnili su Nenad Čanak - predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine, Branislav Knežević - zamenik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo, Slaviša Grujić - pokrajinski sekretar za kulturu i član Političkog saveta LSV i Duško Radaković - potpredsednik Izvršnog odbora LSV.

“Večerašnji skup je deo stalnih akcija LSV na uzbunjivanju javnosti oko pokušaja da se vojvođanske oranice prodaju strancima, ili, da se sa druge strane, bez ikakve transparentnosti daju u zakup na 30-ak godina, čime bi se praktično izgubila šansa za mala i srednja preduzeća i za individualne poljoprivrednike da dođu do zakupa državne zemlje, što veliki broj njih radi već dugi niz godina. Na ovakvim skupovima je potrebno razgovarati sa ljudima, ne zato da bi im se nešto reklo, več - čulo. Mene izuzetno zanima i želim iz prve ruke da saznam, koji su to problemi u Novom Bečeju, koje su to bolne tačke koje muče ljude ovde” - izjavio je Nenad Čanak.

Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej je istakao da mu je veoma drago što se ovakav skup dešava u ovoj opštini i što inicijativa sakupljanja 100.000 potpisa, koliko je potrebno za referendum o izmeni zakona, kreće upravo iz Novog Bečeja koji je poznat kao poljoprivredni kraj. “Mislim da svi treba da podržimo ovu akciju i omogućimo našim poljoprivrednicima da budu ravnopravni u toj budućoj privatizaciji, odnosno kupovini zemlje koja je preostala” - dodao je Šućurović.

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_Sasa_Sucurovic_4.jpg

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković