webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: U toku je izgradnja fekalne kanalizacije u ulici Tapai Šandora

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tapai_Sandor_Kanalizacija.jpgPočetkom novembra počelo se sa izgradnjom sekundarnog voda fekalne kanalizacije u ulici Tapai Šandora, dužine od 350 metara.

 

JP “Direkcija“ je 3.novembra pokrenula radove na izgradnji sekundarnog kolektora fekalne kanalizacije u ulici Tapai Šandora, koji pripada Šušanjskom slivu, a koji obuhvata oko 212 hektara. Ukupna dužina ulice na ovom slivnom području je 24 km. Ovaj sliv inače ima najviše poteškoća u evakuaciji otpadnih voda, a jedan od razloga je i nivelacija samog profila ulice. Uprvo zato je i odvođenje atmosferskih voda bilo praktično nemoguće.

Izgradnjom ovog sekundarnog voda dužine od 350 metara, ostvaruju se uslovi za priključenje 34 domaćinstava na sistem gradske fekalne kanalizacije, što će uveliko poboljšati uslove življenja stanovnika ovog dela ulice.

„JP “Direkcija“ je svesna da je najveći problem ovog sliva upravo fekalna kanalizacija i u narednom periodu ćemo se truditi da izgradimo što više sekundarnih vodova fekalne kanalizacije u ovom slivnom području“-izjavio je Ivan Bošnjak, direktor JP „Direkcija“ Novi Bečej.

Vrednost radova je 2,9 miliona dinara, a radove finansira JP “Direkcija“ Novi Bečej. Izvođač radova je Maksim-Gradnja iz Subotice.
Završetak radova se očekuje za kraj novembra meseca.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković