webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Posađeno 650 sadnica tuje

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tuje_Novi_Becej_2015.jpgU okviru projekta "Zajednički do zelenog okruženja", koji je realizovao Omladinski klub iz Novog Bečeja, u četvrtak 16. novembra, završena je akcija sadnje zimzelenih sadnica tokom koje je posadjeno ukupno 650 sadnica na teritoriji opštine Novi Bečej.

 

Sama akcija sadnje počela je 6. novembra, sadnjom u dvorištu PU “Pava Sudarski” u Vranjevu, u koju su se uključili i najmlađi građani na taj način oplemenivši prostor u kojem će se oni, kao i druge generaciji igrati i odrastati. Sađenje se nastavilo u ulici Petra Drapšina, a završena je u četvrtak, 19. novembra u ulici I.Krajiška.
U akciji je posađeno ukupno 650 zimzelenih sadnica na teritoriji Novog Bečeja.

Aktivnost koja je prethodila sađenju tuja je bio “onlajn edukativni kviz” gde su građani imali priliku da davanjem tačnih odgovara osvoje sadnice tuja. U kvizu je učestvovalo oko 150 građana opštine Novi Bečej kojima su kasnije i dodeljene sadnice.

"Pored navedenih lokacija na kojima je zasađen veći broj sadnica i gde su se građani organizovali i udružili kako bi ulepšali svoju sredinu, izdvojio bih još stadion u Novom Bečeju, gde su se članovi uprave i fudbaleri FK “Jedinstvo” prijavili u našem kvizu i dobijene sadnice zasadili oko stadiona na kome igraju. Cilj projekta je bio da se podigne svest dece, mladih, kao i svih građana opštine Novi Bečej o značaju i očuvanju životne sredine, a ovo je samo jedan od načina na koji se to može uraditi”- izjavio je Kristijan Lukić, koordinator projekta.

Ove akcije su deo projekta "Zajednički do zelenog okruženja" čiji finansijer je “NIS a.d.”, a sproveo ga je Omladinski klub Novog Bečeja.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković