webinfo

A+ A A-

Članci

Jesenja sadnja vetrozaštitnog pojasa u opštini Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sadnja_NB_Opstina.jpgOd prihoda dobijenog zakupom poljoprivrednog zemljišta u toku je jesenja sadnja na nekoliko lokacija u opštini, prvenstveno na putu Novi Bečej-Novo Miloševo, gde se nastavlja podizanje vetrozaštitnog pojasa.

Ovi vetrozaštitni pojasevi imaju više funkcija. Služe i kao zaštita od vetra, ali su veoma korisni i za pčelarstvo. Na ovom području je posađeno oko 300 sadnica i zajedno sa ovom jesenjom sadnjom, pokriveno je blizu 2 km te deonice. Ove jeseni će se raditi i na delu čvrstog atarskog puta, kao i na deonici ka Česarskom bunaru u Novom Miloševu. Takođe, dopuniće se i sadnice crnog oraha na kumanačkom putu prema Melencima.

„U toku je odlučivanje o našoj aplikaciji kod Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gde smo konkurisali za pošumljavanje 60 hektara državnog zemljišta. Mi očekujemo već ove nedelje da JP “Komunalac” i KJP “Kompred” potpišu ugovore i povuku sredstva za aktivnu sadnju na državnom poljoprivrednom zemljištu koja su odvojena za tu namenu”-rekao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković