webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: PROMOCIJA KNJIGE BORE OTIĆA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Bora_Otic_Knjiga.jpgU galeriji „Selo“ Doma kulture opštine Novi Bečej u petak 4. decembra s početkom u 19.00 časova upriličiće se promocija knjige ’’Šorom, sredom’’ Bore Otića, televizijskog i radio voditelja, tvorca kultne emisije „Petkazanje’’, uz vojvođansku atmosferu, tamburaše i vinare.

 

Knjiga se sastoji od sabranih priča nastalih tokom 12 godina pripremanja emisije „Petkazanje", delom objavljivanih u kolumni „Šorom s Borom".
Knjiga “Šorom, sredom” predstavlja sažetak najzanimljivijih detalja dugogodišnjeg rada pripremanja emisije “Petkazanje”. U knjizi su ispisane priče iz svakodnevnice, priče o običnom čoveku, navikama, običajima i ljudima koji su satkali godine njegovog života i sam život. Priče su delom izmišljene, a delom stvarne. Knjiga “Šorom, sredom” izašla je u izdanju Prometeja.
Delo poznatog voditelja se sastoji od više pojedinačnih priča, koje prikazuju način života u ravnici. Knjiga je dokument o Vojvodini kao celini, nastala iz autorove želje da sačuva od zaborava nematerijalnu baštinu.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković