webinfo

A+ A A-

Članci

Novobečejski ‘Novembarfest’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Novembar_fest_2015.jpgU petak i u subotu, 27. i 28. novembra, ispred hotela „Tiski cvet“, u organizaciji Turističke organizacije i opštine Novi Bečej održaće se manifestacija „Novembarfest“, gde će posetioci imati prilike da uživaju u gastronomskim čarima vojvođanske trpeze.

 

Ova manifestacija spada u „Zimske manifestacije“, a cilj je da ljudi posete Novi Bečej i u ovim hladnim danima.
Prva „Zimska manifestacija“ je upriličena proteklog vikenda na Slanom kopovu u okviru koje su posetioci imali prilike da uživaju u hiljadama i hiljadama ždralova. Ovog vikenda je „Novembarfest“ - druga „Zimska manifestacija“, a sledeća je tradicionalno „Pecanje manića“.
„Novembarfest“ je pokušaj organizatora da se u Novom Bečeju ožive čari „Oktoberfesta“, što je i bio lajtmotiv da se krene u realizaciju jedne ovakve manifestacije, a akcenat je na onim gastronomskim proizvodima koji se mogu pronaći na tipičnoj vojvođanskoj trpezi.

Organizovaće se takmičenje u pravljenju čvaraka, izbor za najbolju pogačicu sa čvarcima - gde će se takmičiti pekare sa teritorije Vojvodine, kao i novobečejska Udruženja žena koja su se prijavila na takmičenje. U subotu će biti organizovano jedno interesantno nadmetanje u brzom pripremanju, punjenju i jedenju kobasica, a biće tu i razna druga takmičenja, gde će se posetioci moći prijaviti i oprobati u nesvakidašnjim disciplinama. Paralelno sa takmičarskim programom u velikom „party šatoru“ na 400 kvadrata, posetioci će moći da se ugreju, da pobegnu na trenutak od novembarske hladnoće i da degustiraju sve te gastronomske đakonije koje se budu pripremale. Sve ovo će biti propraćeno muzikom tamburaša, a uveče i koncertom.

„Nagrade koje su Turistička organizacija i opština Novi Bečej ove godine dobili su zaslužne da i u zimskom periodu budemo aktivni, da opravdamo taj glas koji nas bije, da stalno nešto radimo“-izjavio je Nemanja Vasković, predsednik Turističke organizacije opštine Novi Bečej. 

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_Vaskovic_2015.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković