webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Lokalnoj zajednici 5 miliona za samo nedelju dana

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_LER_NB.jpg„Prethodna nedelja bila je berićetna za naš projektni tim. Naime prošlo nam je pet projektnih predloga, u proseku, po jedan svakog dana u ukupnom iznosu od 4.921.687,00 dinara što je 984.337,48 dinara po radnom danu. Vrlo sam zadovoljan funkcionisanjem Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj jer je za našu lokalnu zajednicu obezbedila više od 72 miliona dinara tokom ove godine” – izjavio je Saša Dujin, direktor Kancelarije.

 

Tim Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Novi Bečej je tokom protekle nedelje lokalnoj zajednici obezbedio 5 miliona dinara kroz projekte koje će realizovati JP "Komunalac" i JKP "Kompred" kroz projekte pošumljavanja, kao OŠ “Josif Marinković” kroz projekat “Aktivan zimski raspust”. Takođe, odobrena su i sredstva Nacionalne službe za zapošljavanje, Centru za socijalni rad i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj za programe javnih radova pomoću kojih će se dodatno radno angažovati još 30 nezaposlenih lica.

“Približavaju se novogodišnji i božićni praznici što je vreme kada se godina privodi kraju. Ovo je prilika da ljudi podvuku crtu i sumiraju rezultate koje su ostvarili tokom ove godine, a to radimo i mi kao javna služba. Međutim, za nas nema predaha ni tokom praznika. Pišemo čak tri projekta u okviru programa prekogranične saradnje Srbija-Rumunija. Imamo dobre projektne ideje, partnere smo obezbedili i ostaje nam da finiširamo započeto”, rekao je Dujin.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković