webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: ZAVRŠEN PRVI 'NOVEMBARFEST'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Novembarfest3.jpgU petak i u subotu, 27. i 28. novembra na platou između hotela „Tiski cvet“ i Doma kulture održana je prva manifestacija „Novembarfest“, u organizaciji Turističke organizacije i opštine Novi Bečej, gde su posetioci uživali u gastronomskim čarima vojvođanske trpeze.

 

Prvog dana je organizovano takmičenje u pravljenju čvaraka, kada se takmičilo ukupno 8 ekipa. Prvu nagradu za najbolje čvarke osvojila je ekipa "Generacija 95" iz Novog Bečeja, drugo mesto je pripalo ekipi "Bočar" iz Bočara, dok su trećeplasirani bili "Tisa 63" iz Novog Bečeja.
Takođe se prvog dana održao i izbor za najbolju pogačicu sa čvarcima, gde su se takmičile pekare sa teritorije Vojvodine. Prvo mesto je osvojila pekara "Zorić d.o.o." iz Temerina, drugo mesto ZTUR "Ravioly - NB" iz Novog Bečeja, dok je treće mesto pripalo pekari "Europa" iz Novog Bečeja.

Pobednici su dobili pehare, dok su prvoplasirani u pravljenju najboljih čvaraka dobili i vaučere za kupovinu proizvoda u industriji mesa "Pro-mes", koja je bila pokrovitelj manifestacije.


U subotu, paralelno sa takmičarskim programom, u velikom party šatoru na 400 kvadrata, posetioci su mogli da se ugreju, da pobegnu na trenutak od hladnoće i da degustiraju i probaju sve te gastronomske đakonije, koje su se pripremale. Sve ovo je bilo propraćeno muzikom tamburaša, a uveče koncertom.

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković