webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Čišćenje i rekonstrukcija kanalske mreže u atarima opštine

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Atar_mulj.jpgSredstvima od zakupa poljoprivrednog zemljišta i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu rekonstruiše se 13 propusta (ćuprija), čisti 22 km kanala i gradi velika betonska ustava u kumanačkom delu atara.

 

Zemlja u Banatu nije istog kvaliteta kao u Bačkoj, a atmosferske padavine, kada dostignu svoje ekstremne vrednosti, često stvaraju probleme, kako u naseljenim mestima, tako i na njivama, gde izazivaju pojavu vodoleža. Takav je slučaj i na ritskim zemljama, zbog čega se pristupilo radovima čišćenja i rekonstrukciji kanalske mreže u opštinskim atarima.

„Aktivnosti koje već godinama sprovodimo na popravljanju kanalske mreže nastavljaju se i ovom prilikom, s tim ,da smo u dogovoru sa izvođačem radova, Vodoprivrednim preduzećem „Gornji Banat“ tražili da se više radi na privrednim objektima.što znači da se, pored kanalske mreže, radi i na popravci propusta koji su tokom poslednjih godina dosta slabo održavani, a na nekim mestima se urušavaju i postaju neprohodni. Cilj nam je, pre svega, da se vidi da sredstva poljoprivrednih proizvođača koji plaćaju odvodnjavanje poljoprivrednog zemljišta, kao i sredstva od zakupa poljoprivrednog zemljišta u potpunosti vraćaju u poljoprivredno zemljište i da služe za popravku njegovog kvaliteta“- izjavio je Matija Kovač zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Radovi su počeli pre mesec dana i do sada je urađeno oko 8 km kanalske mreže. Plan je da se uradi dve trećine radova do kraja ove kalendarske godine, a preostala trećina na proleće.

(opština Novi Bečej)

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković