webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Promocija knjige ‘Gora preobraženja’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Gora_preobrazenja_promocija.jpgU četvrtak, 2.decembra u prepunoj galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej upriličena je promocija nove knjige Ljiljane Habjanović Đurović.

 

Na početku promocije, Agneš Đukičin, direktorica Narodne biblioteke Novi Bečej, je publici predstavila dosadašnji rad autorke. Roman “Gora preobraženja” je njeno 13. delo, ali unazad 20 godina ona je najčitaniji, najplodniji i najizdavaniji književnik u celom regionu, koji piše na srpskom jeziku. Njene knjige su izdate u više od milion primeraka i dobitnica je više nagrada.

“Ova knjiga podseća kako su Nemanjići stvarali srpsku državu i Srpsku Pravoslavnu Crkvu. Kako je Sveti Sava ispunio sebe svetlošću Duha Svetoga i sobom obasjao svoj narod. Kako su naši preci opstajali na stazi Svetosavlja i kako da se svako od nas uspne u Goru Preobraženja. Ovo je knjiga o Svetom Savi, vladaru i večitoj svesti i savesti srpskog naroda. Knjiga je interesantna za svakoga ko voli istorijske romane, koje se oslanjaju na istine i činjenice i koje govore o ljudima, koji su zaista postojali…”-opisala je na početku promocije svoju novu knjigu “Gora preobraženja” autorka Ljiljana Habjanović Đurović.

Ovo je inače njen sedmi roman iz “Duhovnog ciklusa”, koji je počela pisati juna 2012. godine, a izdala oktobra meseca ove godine.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković