webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Predstavljanje dve knjige Miloša Despotova

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Mokrin.jpgU četvrtak, 10.decembra, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, sa početkom u 19 časova, upriličiće se promocija dve knjige - „Mokrinsko-srpski imenoslov“ i „Mokrinski rodoslov“, Miloša Despotova.

 

Predstavljanje knjiga organizuje Narodna biblioteka Novi Bečej i Zavičajni klub NBV.
Uvodničar: Milinko Arsenov


Knjiga “Mokrinski srpski imenoslov 1757 – 1817” je kapitalno delo autora Miloša Despotova.
Govoreći o svom radu na ovoj knjizi, Despotov je rekao da se u radu susreo sa raznim problemima, jer je trebalo do detalja rukom zapisana dokumenta dešifrovati i tačno prepisati crkvene knjige mokrinskih protokola krštenih, venčanih, umrlih, domovne protokole i knjige poreskih obveznika koji se čuvaju u Istorijskom arhivu. Problem je bio utoliko teži što su crkvene knjige pisane na staroslovenskom i ruskoslovenskom jeziku. Sve je to Miloš Despotov pedantno, rubliku po rubliku, prepisao i desetak se puta vraćao da proveri istinitost. Siguran je da je postigao tačnost koju on meri sa 99,99 posto.

Knjiga „Mokrinski rodoslov“ je još u pripremi.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković