webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvoren konkurs za dodelu studentskih stipendija

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Stipendije_2015.jpgOpština Novi Bečej raspisala je Konkurs za dodelu stipendija studentima sa teritorije opštine, za školsku 2015./2016. godinu.

 

Za stipendije mogu da konkurišu studenti i studentkinje prvog i drugog stepena visokog obrazovanja na visokoškolskim ustanovama čiji je osnivač Republika Srbija i čije je sedište na teritoriji Republike Srbije, počevši od druge godine. Izuzetno, pravo na stipendiju mogu da ostvare studenti prve godine sa finansiranjem iz budžeta Republike Srbije koji su u srednjoj školi nosioci priznanja "Đak generacije".

Uslovi koje kandidati i kandidatkinje treba da ispune su: da su državljani Republike Srbije i imaju najmanje dve godine prebivalište na teritoriji opštine Novi Bečej, da nisu ponovili ni jednu godinu studija i da su na prethodnim godinama studija postigli prosečnu ocenu najmanje 8.

Uz prijavu za konkurs treba priložiti fotokopiju lične karte, uverenje o prosečnoj oceni i dokaz da student nije obnovio ni jednu godinu studija, dok podnosilac zahteva “Đak generacije” koji je upisao prvu godinu studija, pored uverenja o upisu mora priložiti i potvrdu škole da je proglašen za “Đaka generacije”.

Opština će dodeliti ukupno 50 stipendija, u iznosu od 7.000 dinara.

Dokumenta se podnose u Uslužnom centru Opštinske uprave Novi Bečej, najkasnije do 15.decembra.


Opširnije na LINKU

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković