webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Deca u vrtiću praznike čekaju u toplim prostorijama

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Vrtic_NB1.jpgPolako se privodi kraju realizacija projekta povećanja energetske efikasnosti u P.U. “Pava Sudarski” u Novom Bečeju. Zamenjeni su svi prozori koji do sada nisu menjani i u učionicma i u sportskoj sali, a urađena je i izolacija zidova, kao i postavljanje staklene vune na tavanici na oko 1000 kvadratnih metara.

 

Prema rečima Dragana Miloradovića, direktora P.U. ”Pava Sudarski”, ovaj objekat je građen 1978. godine i na zadovoljstvo i radost, kako dece, tako i zaposlenih u ustanovi, sada se realizuju radovi na poboljšanju energetske efikasnosti, odnosno izolacija objekta, zamena prozora, vrata, izolacija tavanskog prostora i fasade spolja kamenom vunom. Ovo će umnogome doprineti energetskoj uštedi, a samim tim i pozitivnijim i kvalitetnijim uslovima boravka dece u ovoj ustanovi.

 “Lokalna samouprava je učestvovala u projektima, koje je raspisao Pokrajinski sekretarijat za energetiku. Od njih smo dobili 6,5 miliona dinara, dok je lokalna samouprava izdvojila 3,5 miliona dinara, od čega smo uradili poboljšanje energetske efikasnosti vrtića. Uradila se tavanica, fasada i, pored lepog izgleda, koji će vrtić imati, svakako ćemo imati efekat i na računima. Svaka ušteda koja ulazi u lokalni budžet je dobrodošla. Svakako ćemo se potruditi da taj novac, koji uštedimo od energetske efikasnosti, uložimo u neka druga preduzeća zarad poboljšanja energetske efikasnosti.

“Upravo nam je prošao projekat i za Dom zdravlja, gde smo preko Pokrajinskog sekretarijata za energetiku dobili sredstva da kupimo nove kotlove koji su štedljiviji i bolji. Takođe, učestvujemo i u projektima za solarni kolektor. Naš Gerontološki centar je već uradio solarne panele i  mislim da ćemo nastaviti u sledećoj godini dosta da radimo na energetskoj efikasnosti” -izjavio je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

U vrtiću ostaje još da se završi spoljna fasada. Po ugovoru, radovi treba da se završe do 16. marta, ali se nadaju se da će se radovi privesti kraju do kraja godine - mada to zavisi od vremenskih uslova.

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Vrtic_NB2.jpg

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković