webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Udruženje zanatlija uskoro u renoviranim prostorijama

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Zanatski_dom3.jpgPre nekoliko meseci počeli su radovi na renoviranju starog Zanatskog doma u Novom Bečeju, gde je zaposleno 7 osoba iz projekta javnih radova.

 

U dvorišnom delu zgrade zakrpljeni su i okrečeni zidovi, a izbetoniran je i dvorišni deo staze, koji je bio ruiniran. Napravljeni su i novi šahtovi i sve je dovedeno u pristojno stanje. Takođe su okrečeni zidovi i u hodniku, kao i u nekim gornjim prostorijama.

“Lokalna samouprava je uradila jednu veliku stvar. Vratila je zanatlijama njihove prostorije, koje su oduvek bile - njihove. Zanatlije su i kupile ovaj veliki lokal u centru Novog Bečeja. Mi smo ovo vratili Udruženju zanatlija, sa svim onim lokalima, koji se izdaju u ovoj zgradi. Na osnovu tih kirija će ovo udruženje privatnika i zanatlija moći da funkcioniše. Sa NSZ smo se dogovorili da u okviru zanatskog doma bude i klub za lakše traženje posla, tako da će i Nacionalna služba za zapošljavanje imati ovde prostorije. Već sad smo zaposlili jednog ekonomistu, koji će voditi računa o svim onim problemima, koje zanatlije i preduzetnici imaju, a isto tako ćemo u narednom periodu zaposliti i jednog pravnika. Znači, ovde neće biti jedna knjigovodstvena agencija, nego zajedničko udruženje za rešavanje problema svih zanatlija, kako bi u ovim teškim vremenima što lakše funkcionisali” -rekao je Saša Šućurović, predsednik opštine Novi Bečej.

“Moja porodica se bavi zanatskom delatnošću, tako da sam na taj način povezana sa Udruženjem privatnika, čiji sam naravno i član. Ovo su prostorije Udruženja, u kojem će se članovi moći susretati i razmenjivati iskustva. Takođe će imati priliku da dobiju pravne i knjigovodstvene savete. Želim da napomenem, da sredstva, koja je lokalna samouprava izdvojila za obnovu Zanatskog doma su od veoma praktičnog značaja. Lokalna samouprava je samo pokazala i poslala jasnu poruku da je veoma bitno da se poboljšava rad zanatlija u Novom Bečeju. Udruženje sada broji 10 članova, ali se nadamo da će se taj broj uskoro povećati” -izjavila je Mirjana Popov, buduća koordinatorka Zanatskog udruženja.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković