webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: KAMERE U SVIM ŠKOLAMA OPŠTINE I NA JEDNOJ RASKRSNICI

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Matija_Ugovo_Kamere.JPGU ponedeljak 7. decembra potpisan je ugovor između Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova i opštine Novi Bečej o korišćenju bespovratnih sredstava. Sredstva u visini od 2.456,325 dinara su odobrena opštini Novi Bečej za uspostavljanje video nadzora u školama i na jednoj raskrsnici.

 

Video nadzor će biti ugrađeni u Srednjoj školi Novi Bečej, u Osnovnim školama “Josif Marinković” i “Miloje Čiplić” u Novom Bečeju, u O.Š.” Stančić Milan-Uča” u Kumanu i u O.Š. ”Dositej Obradović” u Bočaru, a sve u cilju povećanja bezbednosti učenika.

Za škole je ukupno odobreno 1.207,660 dinara, a za uspostavljanje video nadzora na raskrsnici ulica Maršala Tita i Vuka Karadžića, 1.248,665 dinara.

Video nadzor na raskrsnici se postavlja radi povećanja bezbednosti u saobraćaju, pre svega poštovanja saobraćajne signalizacije, bezbednosti pešaka na pešačkim prelazima, a sistem je takav, da će omogućiti kontrolu registarskih tablica i beleženje svakog prekršaja.

U prvoj fazi radova sve škole će uvesti video nadzor, osim O.Š.”Miloje Čiplić”, koja je upravo ove godine, od svojih sredstava uradila tu fazu. Ova škola će sada raditi nadgradnju - sprat, fiskulturnu salu.

“Cilj nam je da oformimo jedan video centar gde bi se u realnom vremenu mogla pratiti bezbednosna situacija na terenu. Generalno, bezbednost je prioritet svakog građanina ove opštine, a posebno dece u vaspitno-obrazovnim ustanovama i u ustanovama za kulturu i sport” -istakao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

U ime opštine, aplikaciju je pripremila Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković