webinfo

A+ A A-

Članci

Završava se izgradnja kapele u Bočaru

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Kapela_Bocar.jpgNa ulazu u bočarsko pravoslavno groblje, uskoro se očekuje završetak radova na izgradnji kapele, čime će se rešiti problem koji su meštani godinama imali prilikom sahrana.Realizacija prve faze izgradnje ove kapele je započeta još u maju 2008. godine, međutim, zbog nedostatka finansijskih sredstava stalo se sa radovima. Tada su urađeni samo grubi građevinski radovi.

Po prvobitnim planovima, kapela je trebala imati oko 300 kvadratnih metara i zvonik visok oko 10 metara, međutim odustalo se od tog plana, tako da će kapela imati tek nepunih 187 kvadratnih metara.

Pošto je javna nabavka za nastavak radova 4 puta obarana, tek od oktobra ove godine se nastavilo sa radovima. Za sada su urađeni  zidarski radovi i krov i  stavljena je  PVC stolarija. Trenutno se radi  na spoljašnjoj fasadi i na  sprovođenju struje unutar prostorija.

Završetak radova pomogli su Ministarstvo državne i lokalne samouprave sa 2,7 miliona dinara, i lokalna samouprava sa 1,8 miliona dinara. Tehničku dokumentaciju je uradila JP “Direkcija” Novi Bečej, a izvođač radova je “Pro Casa” iz Zrenjanina.

“Najvažnije je da vremenski uslovi idu na ruku majstorima, pa će sve biti gotovo do kraja godine” -izjavio je Igor Munćan, predsednik Saveta Mesne zajednice Bočar.

Bočarska kapela je locirana na ulazu u pravoslavno groblje, međutim, namenjena je i katolicima, pošto je i to groblje u neposrednoj blizini.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković