webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Humanitarna poseta mađarskog fudbalskog kluba

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Poseta_madjarska_NB.jpegU ponedeljak, 14.decembra delegacija iz Mađarske je posetila opštinu Novi Bečej, kada je upriličen i svečani prijem u opštini. Među njima su bili i članovi Fudbalskog kluba “Újpest”, koji već godinama tradicionalno dele paketiće u i naseljima van Mađarske.Članovi i navijači ovog fudbalskog kluba, svake godine pre Božića se udruže, da bi ulepšali praznike onima, koji nisu u mogućnosti to sebi priuštiti. Klub je već više puta delio paketiće i van Mađarske, to su nameravali u ponedeljak i u Novom Bečeju, međutim na srpskoj granici nisu dozvolili da prenesu paketiće, u kojima su se nalazili odeća, igračke, knjige i slatkiši.

“Potrudićemo se, da paketiće u najkraćem vremenskom roku dostavimo onima, kojima je to najpotrebnije”-izjavio je Balajcza Szabolcs, kapiten ekipe.

Bez obzira, što ovom prilikom nisu uspeli podeliti Božićne paketiće, u dvorištu katoličke crkve “Assisi Szent Klára” su delili besplatan ručak i vruć čaj. Na skupu su bili prisutni i predstavnici Danszentmikloške lokalne samouprave.

“Veoma mi je drago što započinjemo saradnju sa državnim institucijama, privrednicima i sportskim radnicima iz glavnog grada naših suseda”-izjavio je u toku ove posete Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković