webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvorena izložba slika akvarela Vere Glavaški

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Vera_Glavaski_izlozba_2015.jpgU četvrtak, 16.decembra u galeriji „Selo“ Doma Kulture opštine Novi Bečej pred mnogobrojnim posetiocima upriličeno je otvaranje izložbe slika akvarela Vere Glavaški, pod nazivom „Svetlosti Tise“.Izložbu su otvorile Edita Zerebelji-Tenji, stručni saradnik, koja je opisala slike Vere Glavaški i gospođa Ljiljana Panić, koja je uz zvuk melodije sa klavira odrecitovala jednu pesmu o reci Tisi.

Ovo je druga samostalna izložba Vere Glavaški. Prvu samostalnu izložbu je imala 2006. godine u Novom Bečeju, što se moglo i videti na video-bimu , koji se prikazivao na ulazu u galeriju pred otvaranje izložbe.

„Slikanjem sam se počela baviti 2002. godine. Tiska Akademija Akvarela je imala svoju školu i od tada eto, već 13 godina aktivno slikam. Drago mi je što se toliko prijatelja i poznanika pojavilo na ovoj izložbi, a neizmerno sam zahvalna Novici Blažin, direktoru Doma Kulture, koji je ovu galeriju stvorio ovakvom kakva jeste. Prelepo je ovde!“ -izjavila je Vera Glavaški, slikarka, koja je do sada izlagala na zajedničkim izložbama i smotrama slikara amatera u Novom Bečeju, Zrenjaninu, Novom Sadu, Subotici i Sremskoj Mitrovici.

Izložba će se moći posetiti do sredine januara 2016. godine.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković