webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: ROĐENDANSKI PRIJEM UDRUŽENJA ‘LADOPS’

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Lica_Sofija_Blazin.jpgU četvrtak, 17.decembra na rođendanskoj žurci, povodom drugog rođendana Udruženja „Ladops“, pred mnogobrojnim gostima, dodeljena je i titula „Naj-Žena“ opštine Novi Bečej.Udruženje Ladops radi već 2 godine, a ono na šta su najponosnije je što im je opština Novi Bečej odobrila da konkurišu i dobiju projekat javnih radova. Udruženje se bavi i humanitarnim radom.
 „Trudimo se da se ne vidimo baš jako, da nas ne bude baš previše u javnosti, ali mislim da smo za ove dve godine mnogo postigle. Naše Udruženje se bavi i humanitarnim radom, prikupljali smo pomoć prošle godine, kada su bile one nesretne poplave. Skupile smo dva velika kamiona robe, vode, hrane i mnogo toga, to nam je bila jedna zaista velika akcija. Pomogle smo Mesnoj zajednici Novo Miloševo prilikom promocije jedne knjige, prikupile sredstva i kupile jedan pokretni EKG aparat Novom Miloševu, koji je zaista bio neophodan. Pomagale smo i našim najsiromašnijima, deci pre svega. Prošle godine smo za Novogodišnji vašar obezbedile 120 paketića za socijalno ugroženu decu. Jedna od prvih akcija je bila podela Novogodišnjih paketića deci sa posebnim potrebama u našoj opštini, gde smo se sve, koje smo aktivne u ovom Udruženju, obukle u Deda Mrazice i išle od kuće do kuće i delile toj deci paketiće. Gde god smo mogle da pomažemo, mi smo pomagale“ -rekla je Slađana Đorđijev, predsednica Udruženja.

Ove godine su odlučile da odaberu i „Naj-Ženu godine“ opštine Novi Bečej. Glasanje je išlo preko „Facebook“ profila Udruženja „Ladops“. Bile su kandidovane Timea Čajka, Danica Jovanović, Ivana Jocković, Edita Zerebelji-Tenji, Sofija Blažin, Senka Vlahović Filipov, Ljiljana Bognič, Milica Marčićev i Marija Kovačev.

Titulu „Naj-Žena godine“ opštine Novi Bečej, po izboru Ladopsa i prijatelja na „Facebook“ profilu je osvojila Sofija Blažin, dipl.ing.pejzažne arhitekture pri JP „Komunalac“.

„Ja sam se stvarno oduševila, prvo kada sam saznala da sam kandidovana, to me je baš iznenadilo, a sama ova nagrada koju sam dobila neverovatno me je usrećila. Prosto ne mogu da verujem da su se ljudi zajedno složili. Hvala im puno! Ja se trudim i trudiću se još više da Novi Bečej bude još lepši i da to budu mesta, koja su prepoznatljiva od mene“ -izjavila je Sofija Blažin, nakon proglašenja pobednice.

Udruženje „Ladops“ već sledeće nedelje nastavlja humanitarni rad deljenjem prazničnih paketića.

Ladops_proslava_2015.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković