webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: ’Naša biblioteka u 2015. godini’

b_670_503_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Biblioteka_praznik1.jpgU ponedeljak, 21.decembra, u prepunoj galeriji Narodne Biblioteke Novi Bečej, upriličen je  Novogodišnji program „Naša biblioteka u 2015. godini“.

 

U prazničnoj atmosferi, uz pesme Lukić Katalin i klavirsku pratnju Farkaš Rudolfa, direktorka Narodne Biblioteke, Agneš Đukičin je goste povela talasom minulih dana 2015. godine, gde su se prisutni mogli podsetiti svih dešavanja, koja su se uz maksimalno ulaganje organizatora, realizovala u Narodnoj Biblioteci tokom godine. Književne večeri, dečiji programi i niz drugih dešavanja, koja su ispunila svaku umetničku dušu. Svi oni koji su posetili „našu biblioteku“ ovekovečeni su na uramljenim fotografijama u galeriji.

“Večeras u zgradi Narodne Biblioteke, u našoj galeriji, organizujemo Božično -Novogodišnji program. Pošto naša Biblioteka do sada nije obeležavala svoj dan, mi smo odlučili da datum kada se Narodna Biblioteka prvi put spominje u spisima 1858. godine - 28. decembar, bude Dan biblioteke. Obzirom da je to vrlo blizu Katoličkog Božiča i da nije adekvatno da baš na taj dan slavimo, današnji dan je sasvim odgovarajući. Danas možemo rezimirati sve ono što smo radili, koliko smo uradili, sve naše uspehe i neuspehe. Impresionirani smo činjenicom, da cela naša Ustanova, računajući i naše ogranke, ove godine može da se pohvali sa više od 70 dešavanja. Tu nisu uključene i posete đaka, koje smo imali u proseku 2 puta nedeljno” -izjavila je Agneš Đukičin, direktorka Narodne Biblioteke Novi Bečej.

Kako je istakla direktorka Agneš Đukičin, Biblioteka zaslužuje da ima svoj dan. Ujedno je organizovana izložba, gde su prikazana skoro sva najvažnija dešavanja. Tu se vidi ta raznovrsnost. Od najznačajnijih književnika koji su obeležili prošlu godinu, od dobitnika NIN-ove nagrade gospodina Velikića i gospodina Filip Davida, do Teofila Pančića, gospođe Habjanović Đurović i gospodina Ivana Lazarevića, te gospođe Svetlane Blagojević, do prevodioca Vladimira D. Jankovića i mnogih, mnogih drugih.

“I stigli smo do samog kraja ove godine, a već pravimo planove, jer imamo troje književnika koji su se javili, koji žele da otvore sledeću sezonu. Naravno, ja bih podsetila na veliki doprinos naših lokalnih pisaca. Izdali smo 4 knjige, 4 naslova, ali smo promovisali i knjige nekih naših drugih naših sugrađana čiji izdavači nismo bili mi.
Mislimo da smo za svačiji ukus imali po nešto u našem programu i naravno da ćemo se truditi da i dalje radimo istim tempom, a ono što uvek ističem ~Dobar rezultat se postiže samo kolektivnim radom~ te se ja ovom prilikom zahvaljujem svojim kolegama na izvanrednoj saradnji. To su saradnici na koje uvek mogu da se oslonim, a isto tako uvek mogu da se oslonim i na našu divnu novobečejsku publiku koja zna da ceni ono što se dešava u Narodnoj Biblioteci. Svima želim od srca Srećnu Novu Godinu i blagoslovene Božićne Praznike”
-dodala je Agneš Đukičin, direktorka Narodne Biblioteke Novi Bečej.

Tokom večeri, dodeljeni su i pokloni najboljim čitaocima godine i to: Kovač Atili, Šeljmeši Borisu, Mako Žaklini i Smiljani Ilisin.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković