webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: VELIKI SKUP LSV-a

b_670_0_16777215_00_images_LSV_skup.jpgVeliki skup Lige socijaldemokrata Vojvodine i prijatelja upriličen je u utorak 22. decembra u Domu kulture opštine Novi Bečej. Prisutnima su se obratili Saša Šućurović - predsednik opštine Novi Bečej, Branislav Bogaroški - potpredsednik Pokrajinske vlade i potpredsednik LSV-a i Nenad Čanak - predsednik LSV-a.Jedan od glavnih povoda ovog skupa jeste usvajanje izmene i dopune Zakona o poljoprivrednom zemljištu.
"To je tema koja je posebno aktuelna u AP Vojvodini", istakao je Branislav Bogaroški - potpredsednik Pokrajinske vlade i potpredsednik LSV-a i dodao: "Ovaj koncept po kome se vojvođanske oranice prodaju strancima, ili se sa druge strane, bez ikakve transparentnosti daju u zakup na 30 godina, ukidaju sve šanse za mala i srednja preduzeća i za individualne poljoprivrednike da dođu do zakupa državne zemlje, što veliki broj njih radi već dugi niz godina. To će dovesti do ogromnih socijalnih potresa", zaključio je Bogaroški.

Skupu u Novom Bečeju prisustvovao je veliki broj građana, članova Lige socijaldemokrata Vojvodine, kao i gostiju.

Opširnije u video prilogu.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković