webinfo

A+ A A-

Članci

U CENTRU NOVOG BEČEJA OKIĆENA JELKA VISOKA 12 METARA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_NB_Kicenje_2015.jpgU sredu, 23.decembra u centru Novog Bečeja, deca iz vrtića i osnovne škole su uz prigodan praznični program okitili jelku visoku 12 metara.Do dolaska Deda Mraza, deca iz PU “Pava Sudarski“ su recitovala novogodišnje i božićne pesmice i ujedno kitili jelku ukrasima koje su sami izradili. Deda Mraz je stigao na fijakeru i na opšte dečje oduševljenje podelio poklončiće, nakon čega je usledilo recitovanje dece.

„Kancelarija za mlade i ove godine organizuje tradicionalno kićenje jelke. Trudimo se da približimo Novogodišnje i Božićne praznike najmlađim stanovnicima naše opštine. Tako smo i ove godine  zajedno sa Turističkom organizacijom i u saradnji sa PU„Pava Sudarski“ i nižim razredima osnovnih škola organizovali i prateći program uz kićenje velike jelke“ -rekao je Dejan Vuletaš, direktor Kancelarije za mlade Novi Bečej.

 Za najmlađe su organizatori obezbedili bonbonice i topao čaj, uprkos nešto toplijem vremenu.

„Osim što je razlika jedno 15 stepeni Celzijusovih u odnosu na prethodne godine, mi evo i ove godine već tradicionalno u saradnji sa opštinom Novi Bečej i Kancelarijom za mlade pokušavamo da unesemo delić te Božićne i Novogodišnje atmosfere među naše sugrađane i među dečicu. Da obezbedimo jelku, jer volimo da se hvalimo da je to najveća jelka u Banatu. Jelku uvek nabavljamo od naših sugrađana koji je doniraju za ovu namenu. Zajedno sa Deda Mrazom deca recituju pesmice, kite jelku ukrasima koje su pre toga sami pripremili, a ujedno obeležavamo i kraj prvog polugodišta u školama i početak prazničnog perioda“ -izjavio je Nemanja Vasković, predsednik Turističke organizacije Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković