webinfo

A+ A A-

Članci

Crveni Krst podelio paketiće deci u Novom Miloševu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Paketici_Novo_Milosevo.jpgU sredu, 23.decembra u Domu penzionera u Novom Miloševu, u organizaciji Crvenog krsta Novi Bečej, dodeljeni su praznični paketići deci korisnika Narodne kuhinje.U prazničnom ambijentu, uz sokiće i štrudle, deca su željno iščekivala dolazak Deda Mraza i paketiće. Svako od njih je spremio i prigodnu pesmicu za Deda Mraza, u zamenu za paketić.

„Već drugu godinu delimo paketiće za decu, čiji su roditelji u Narodnoj kuhinji. To su deca, kojima se životna vrata nisu otvorila kako treba. Moramo im malo pomoći, bar jedan dan u životu da im ulepšamo, da ih malo obradujemo. Mi smo se trudili, naše žene su spremile malo kolača, međutim, njima to nije interesantno, oni jedva čekaju da stignu kući i raspakuju paketiće. Mislim da će ovo biti tradicija okupljanja dece za Novu godinu“ -rekao je Mirjan Jakšić, član Nadzornog odbora u Crvenom krstu u Novom Bečeju.

Narodna kuhinja u opštini Novi Bečej ima 225 korisnika, od njih 70 deca uzrasta do 11 godina. U Novom Miloševu je podeljeno ukupno 35 paketića, s tim što su četvoro dece  bili iz Bočara.

„U pitanju je akcija Crvenog Krsta Srbije i Vojvodine pod sloganom „Jedan paketić-puno ljubavi“, kojoj smo se i mi prošle godine pridružili i nadamo se da će postati tradicionalna. Ovom prilikom se zahvaljujem svima, koji su dali doprinos ovoj akciji“ -izjavio je Momir Dimitrijević, sekretar opštinske organizacije Crvenog Krsta Novi Bečej..

Ovu akciju su podržale firme „Italtex Intimo“ iz Novog Miloševa kao generalni sponzor, „Kompred“ Novo Miloševo, Mesne zajednice Novi Bečej, Kumane i Bočar, OŠ „Miloje Čiplić“ i Srednja škola iz Novog Bečeja, osnovne škole iz Kumana i Bočara, „Brantner“ Otpadna Privreda d.o.o iz Novog Bečeja, kao i još neke radne organizacije, koje su pomogle uplatom različitih novčanih iznosa.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković