webinfo

A+ A A-

Članci

CSR obradovao decu bez roditeljskog staranja

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_CSR_NB_Paketici.jpgU četvrtak, 24.decembra u prostorijama Centra za socijalni rad opštine Novi Bečej, Deda Mraz je podelio paketiće deci koji su na porodičnom smeštaju.Deca su recitovala pesmice Deda Mrazu i oduševljeno primala praznične paketiće.

Na teritoriji opštine Novi Bečej trenutno je 31 dete zbrinuto u hraniteljskim porodicama. Jedno dete se nalazi na adaptacionom periodu u potencijalnoj usvojiteljskoj porodici, a dvoje dece je ove godine usvojeno.

„Centar za socijalni rad ulaže sve profesionalne napore da deca ne odrastaju u ustanovama, već da im se pruži podrška da žive bezbrižno u krugu hraniteljskih porodica, ukoliko već ne mogu biti uz svoje roditelje. Trenutno CSR nema ni jedno dete, koje je zbrinuto u ustanovi kao najrestriktivnijem obliku zaštite. Ovom prilikom se svima zahvaljujem na podršci i želim svima srećne predstojeće praznike“ - izjavila je Vesna Davidović, direktorka CSR opštine Novi Bečej.

Paketići za 24 dece su obezbeđeni uz finansijsku podršku lokalne samouprave, kao i uz podršku AD „Polet“ IGK Novi Bečej i Banke hrane iz Beograda.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković