webinfo

A+ A A-

Članci

Novogodišnji koncert folklora i izbor za Sportistu godine opštine Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Izbor_NB_2015.jpgU subotu, 26. decembra u prepunoj Hali sportova upriličen je tradicionalni Novogodišnji  koncert folklora sa izborom za Sportistu godine opštine Novi Bečej.

 

Publika je u pretprazničnom ambijentu mogla uživati uz mnogobrojne vrste igara KUD „Bećarac“ iz Novog Bečeja, USFV „Teodor Pavlović“ iz Novog Miloševa, KUD “Jovan Aćimac“ iz Kumana i KUD „Romano Ilo“ iz Novog Bečeja.

Posetioce su u holu Hale Sportova dočekale razne đakonije i preukusni kolačići, koje su pripremile Udruženja žena iz Kumana, Novog Miloševa i Novog Bečeja.

„Turistička organizacija je jedan od partnera u organizaciji ove manifestacije. Tribine su pune, ljudi su izuzetno zainteresovani za ovakva lepa kulturno-sportska dešavanja. U holu se nalaze Udruženja žena, koje su specijalno za ovu priliku pripremila kolače koja će se deliti svim našim posetiocima i učesnicima. Ovo je još jedna manifestacija, koja će da nas uvede u predstojeće lepe i svečane praznike.“-rekla je Olga Lalić, zamenica predsednika Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

U toku programa su podeljeni i pehari najuspešnijim sportistima i ekipama opštine Novi Bečej za 2015.godinu. Za najuspešniju školu u sportskim dostignućima je izabrana škola „Dr.Đorđe Joanović“ iz Novog Miloševa. Najuspešnija pionirka je postala Zokić Marija, a najuspešniji pionir Pecarski Marko iz Novog Bečeja. Za najperspektivnijeg sportistu je proglašen Kašiković Nemanja. Najuspešnija kadetkinja je Kasija Milošević, a najuspešniji kadet Pejin Dušan iz Novog Bečeja. Najuspešnija juniorka je Milana Marić iz Novog Bečeja, a najuspešniji junior Vladimir Brežančić iz Novog Miloševa.

Pre predavanja pehara i proglašenja najuspešnijeg sportskog kluba i Sportiste godine, predsednik opštine Novi Bečej Saša Šućurović se obratio publici: “Hteo bih da čestitam svim dobitnicima nagrada i svima onima, koji su bili nominovani, ali nisu osvojili nagrade i da ih pozovem da sledeće godine budu još bolji. Mi stvarno imamo mnogo toga u Novom Bečeju, i zato treba da čuvamo naš Novi Bečej i našu opštinu i da svake godine organizujemo ovakve manifestacije, gde će naši mladi predstaviti sve što znaju i umeju. Za kraj bih još hteo da vam čestitam praznike i da vam poželim uspešnu i srećniju 2016. godinu.“

Pehar za najuspešniji klub poneo  je RK “Jedinstvo“ iz Novog Bečeja, a za Sportistu godine je izabran Rakita Milan iz KBS “Jedinstvo“ Novi Bečej.

Brojni posetioci su imali prilike i da uživaju u koncertu. „Ovo je već tradicionalni koncert udruženja opštine Novi Bečej. Ove godine smo ga upriličili zajedno sa Sportskim Savezom opštine Novi Bečej i ukombinovali folklor i dodelu nagrada za Sportistu godine. Nama, kao organizatorima, nismo mogli poželeti lepši kraj godine. Zaista prepuna Hala Sportova, u divnom ambijentu okruženi prijateljima i ovo nam je samo još jedan motiv više da u sledeću godinu krenemo sa više rada i više truda i da probamo da napravimo još bolje rezultate. Ovom prilikom bih čestitao svima Novu Godinu i praznike.“ -rekao je Nemanja Vasković,  predsednik Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

Organizatori manifestacije su bili Turistička organizacija opštine Novi Bečej i Sportski Savez opštine Novi Bečej. Pokrovitelj: Opština Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković