webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Poklon Mesne zajednice najboljim đacima

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tablet2.jpgU ponedeljak, 28.decembra, u svečanoj sali Mesne zajednice Novi Bečej upriličena  je svečana dodela tablet računara najboljim đacima 3 novobečejske škole.Mesna zajednica Novi Bečej je odlučila da ove godine za praznike nagradi i obraduje tablet računarima po 3 najbolja đaka novobečejskih škola. Ovaj poklon Mesne zajednice predstavlja zahvalnost đacima na njihovom trudu i predanosti učenju i na tome što predstavljaju Novi Bečej u najboljem svetlu.

„Savet Mesne zajednice Novi Bečej je poslao dopis školama u našem naseljenom mestu – dvema osnovnim i jednoj srednjoj. Od škola je zatraženo da dostave imena i prezimena najboljih učenika, učenika koji su ove godine pokazali posebno znanje, interesovanje i zalaganje. Zamisao je bila da tablet računarima nagradimo decu za uložen trud. Nagrade su dobila 3 najbolja đaka iz svake škole, tj. njih devetoro, s tim da smo sredinom godine jednu učenicu, koja je pokazala posebno znanje na takmičenju iz srpskog jezika, takođe nagradili tablet računarom“ – rekao je Branko Svilengaćin, predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej.

Po odlukama Nastavničkih veća poklone su dobili: Radonić Blagoje, Stevanov Stevan i Kokić Jelena iz OŠ „Josif b_350_263_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tablet4.jpgMarinković“, zatim Seke Zita, Bito Livia i Pap Aleksandra iz OŠ „Miloje Čiplić“, kao i Stojić Milan, Kodranov Nevena i Cvjetan Veljko iz Srednje škole.

„Ja bih želeo da se zahvalim u ime mojih đaka i kolega. Odavno nismo imali ovakvu situaciju – da se neko seti i dobrih đaka. Ovo je jako lepo i pozitivno i hvala u ime dece i u ime kolektiva“ – rekao je Vladimir Davidović, direktor OŠ „JosifMarinković“.

Mesna zajednica Novi Bečej je sredstva za poklone obezbedila od izdavanja u zakup zemlje sa pravom korišćenja MZ Novi Bečej. Inače, ovo nije prvi put da Mesna zajednica pomaže školama. Naime, Srednjoj školi je pomogla oko sređivanja tavanskog prostora, OŠ „Miloje Čiplić“ oko sređivanja prostora i betoniranja staze ispred male sale, a OŠ „Josif Marinković“ u betoniranju ćuprije ispred škole.

„Želim da se zahvalim u ime učenika i kolektiva Srednje škole. Mi smo ove godine već imali podršku Mesne zajednice, takođe u vidu tableta, kada je naša učenica pobedila na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika. Pružena nam je pomoć i oko sređivanja tavanskog prostora. Veoma se zahvaljujem i za ovu inicijativu“ – izjavila je Anita Bojić Perkin, direktorka Srednje škole Novi Bečej.

b_670_557_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tablet3.jpg

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković