webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Unapređenje putničkog železničkog sabraćaja

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Beovoz.jpgNa prvoj sednici Saveta Srednjobanatskog upravnog okruga, koja je održana u utorak, 12.januara, na dnevnom redu su se našli predlozi i sugestije lokalnih samouprava za unapređenje železničkog saobraćaja, kao i mogućnost formiranja depoa za održavanje vozova.


Predlozi i sugestije su se odnosile na železnički saobraćaj na relacijama opština Novi Bečej i Sečanj, kao i na teritoriji grada Zrenjanina.
“Nadam se da će vrlo brzo po banatskim prugama saobraćati i dva nova ruska voza. Za srednji Banat bi to mnogo značilo, pre svega zbog povećanja broja putnika koji koriste železnicu, mada je bitan i prevoz robe, jer gde god je prisutna železnica, taj kraj se razvija”-rekao je Dušan Šijan, načelnik okruga, i dodao da je glavni cilj svega dolazak investitora u ovu sredinu.
Isto tako, jedna od ideja je i revitalizacija starog pogona “Šinvoza”, kao i formiranje depoa za održavanje vozova koje “Železnice Srbije” nabavljaju od Ruske Federacije. Ako pregovori sa lokalnim samoupravama dobro prođu, već za mesec i po dana bi bili postavljeni novi redovi vožnje, prilagođeni potrebama stanovnika srednjeg Banata, ali bi najveća prednost bila u nižim cenama karata, osavremenjivanju garniture vozova i tačnost polazaka.

(dnevnik.rs)

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković