webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: ODLIČAN ODZIV DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Dobrovoljno-davanje-krvi-u-pd-prim.jpgU četvrtak, 14.januara u organizaciji Crvenog krsta Novi Bečej, u saradnji sa  Centrom za  transfuziju krvi iz zrenjaninske opšte bolnice, u fiskulturnoj sali OŠ"M iloje Čiplić" održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.Akciji davanja krvi se odazvalo 143 osobe, od kojih je njih 129 dalo krv, a 14 osoba je odbijeno.

“Ovo je prva akcije ove godine i odziv je odličan. Mi smo veoma zadovoljni obzirom da je juče bio praznik. Sledeća akcija će biti polovinom maja, s tim što je u planu još jedna akcija dobrovoljnog davanja krvi u IGK ”Polet” AD, ali o datumu će davaoci blagovremeno biti obavešteni. U Kumanu i u Bočaru je akcija bila u decembru, a u Novom Miloševu bi trebala biti u martu. Znači na svaka 4 meseca se u naseljenim mestima organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi” -rekao je Momir Dimitrijević, sekretar opštinske organizacije Crvenog Krsta Novi Bečej, i dodao, da je uvek najpotrebnija nulta grupa krvi, pošto je to deficitarna krvna grupa, i dešava se ponekad, da u bolnici nemaju tu krvnu grupu na zalihama. Tada se davaoci krvi te krvne grupe namenski upućuju u bolnicu, sa obezbeđenim prevozom. To je jedno od rešenja za popunjavanje zaliha krvi u zrenjaninskoj bolnici.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković