webinfo

A+ A A-

Članci

Grip stiže sa početkom nastave

b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Vakcina.jpgGripa u srednjem Banatu za sada nema, ali se očekuje čim se đaci vrate u klupe, kaže direktor Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu Mirko Bačić.


- Ove godine vakcinacija protiv gripa prošla je odlično, a naš region je među najboljima u Srbiji što se tiče odziva građana. Zavod je domovima zdravlja distribuirao 6.650 doza vakcina, a iskorišćeno je 6.398, što je 96 odsto. U Zrenjaninu je vakcinacija obavljena stoprocentno, a malo lošije je bilo u Sečnju i Novom Bečeju, gde je iskorišćeno 87 odsto vakcina – objašnjava Bačić.
 
Svake godine u vreme vakcinacije aktivira se antivakcinalni lobi, međutim građani su shvatili da je vakcina jedina prava zaštita protiv gripa.
 
- U mojoj karijeri koja traje 38 godina nisam se susreo sa nekom drastičnom reakcijom na vakcinu protiv gripa i vakcinaciju preporučujem kao odličnu zaštitu - ističe Bačić. Za vakcinaciju je sada kasno pa se onima koji "zakače" virus, kog će sigurno biti, preporučuje da obavezno posete lekara, a grip – odleže.
 
Autor: Dnevnik

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković