webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Izborna skupština Vojvođanske partije

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_VP_NB_2016.jpgU petak, 15.januara, u Svečanoj sali opštine Novi Bečej održana je izborna skupština opštinskog odbora Vojvođanske partije.

 

Skupštini je prisustvovao i gospodin Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije, koji je pozdravio prisutne i zahvalio se članovima na trudu da se, kako je rekao „nešto promeni u ovoj državi“. Bilo je reči o Elektrovojvodini, o NIS-u i ostalim preduzećima i zadrugama, koje su nekada postojale u AP Vojvodini, kao i o zakonima, Ustavu i fondovima. Spomenuo se i smanjen budžet ove godine za Vojvodinu i nepravedno lošem životu.

„Drago nam je  što smo došli u situaciju, da u Novom Bečeju možemo da formiramo svoj opštinski odbor, da imamo dovoljno članova, što su Novobečejci prepoznali naša zalaganja i smatramo da će ovo biti jedan od boljih odbora Vojvođanske partije, kad je u pitanju Vojvodina. Ovo je 33. odbor na nivou Vojvodine. Mi smatramo da Vojvodina treba da bude Republika, u okviru neke federalizovane buduće državne zajednice sa Srbijom, da ima apsolutnu i potpunu sudsku zakonodavnu izvršnu vlast, da treba da raspolaže svojom imovinom, prihodima i radnim resursima, zapravo sve ono što je Vojvodina imala Ustavom iz 1974.godine, naravno primereno i odobreno ovim, nekim novim vremenima. Mi smo svedoci svakodnevnog siromašenja Vojvodine, vojvođanskih opština i vojvođanskih građana, oni su svakim novim danom sve siromašniji i mislim da je to činjenica nad kojom moramo svi da se zapitamo i da vidimo šta dalje, a to je upravo ono što mi radimo. Ja sam duboko uveren, da će sve autonomaške, republikanske, koje god snage u Vojvodini u budućnosti biti usmerene jedne ka drugima i da će morati da rade na tom pitanju, ne samo stranke, nego i civilni sektor, nevladine organizacije, strukovne organizacije i pojedinci - ako želimo da sačuvamo Vojvodinu onakvu kakvu su nam je preci ostavili“ -rekao je Aleksandar Odžić, predsednik Vojvođanske partije.

U toku skupštine izabran je i rukovodeći kadar VP Novi Bečej:

Predsednik: Guci Rudolf
Potpredsednik: Šimončik Erika
Sekretar: Ivana Kuruc
Portparol: Gomba Imre.

Na kraju su podeljene članske knjižice.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković