webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Motoristi edukuju omladinu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Moto_Klub_NB_2016.jpgMoto klub „Road Runners“, iz Novog Bečeja, je oformljen 2010. godine i za ovih 6 godina postojanja, članovi i simpatizeri kluba se trude da pomognu svuda, gde je to u njihovoj mogućnosti.Klub danas broji 30 članova i mnogo simpatizera. Ono što je zanimljivo kod „politike“ kluba jeste da svako ko želi da postane član, u prvih godinu dana mora biti pripravnik, a posle godinu dana uprava kluba na sastanku odlučuje, da li je osoba pogodna da postane član ili ostaje simpatizer. Članstvo mogu imati samo punoletne osobe, od 18 godina, pa naviše.

Do sada je klub imao dve novogodišnje humanitarne akcije, koje su veoma dobro prošle. Pretprošle godine su podelili 30 paketića za decu, prošle godine isto, s tim da su još obezbedili ogrev i dva velika paketa kućne hemije za dve porodice. Ujedno su organizovali i humanitarnu žurku i sav prilog uložili u paketiće.

„Mi se posle tih akcija svi sakupimo. To su veoma jake emocije, srećni smo što smo uradili nešto dobro i usrećili decu. Uvek nas to motiviše da radimo nešto novo i uvek ćemo gledati da pomažemo ljudima, kad god to možemo“ -rekla je Jelena Stojanović, predsednik kluba.

Članarina se ne plaća, odnosno, plaća se samo deo, da bi se dobile neke boje, ali i to samo stalni članovi kluba. Klub se nalazi u Rajka Rakočevića bb, tj, u starom magacinu. U ovim prostorijama, koji su članovi kluba preuredili i renovirali (napravili su kompletno nov toalet, sredili šankove, obezbedili sve i u gornjim prostorijama da bude funkcionalne, krečili, lepili gipsane ploče) okupljaju se i dogovaraju o budućim dešavanjima.

Svake godine, prvog vikenda juna, na platou kod Tise organizuju Moto susret, u čemu pomaže i opština Novi Bečej.

Među planovima kluba za ovu godinu su saradnje sa osnovnim školama i predškolskim ustanovama na temu: edukacija dece u saobraćaju. Takođe su u planu i edukacije mladih, posebno nižih razreda osnovnih škola, da ih malo zainteresuju za „spoljašnje“ druženje. Pošto se deca uglavnom zabavljaju uz kompjuter, cilj ovih edukacija bi bio, da im se pokaže, kako se i van kuće i bez kompjutera može lepo družiti, samim tim i naučiti nešto novo, kao što je npr. popravka bicikla ili motora. U ovim edukacijam članovi kluba sve to mogu dočarati na pravi način, kako da to bude zanimljivo, a takođe  bi imali uvid i u rad kluba i u pravilnik o vožnjama.

„Sad već krećemo sa sastancima i sa dogovorima za moto susret. Prvo se dogovorimo sa upravnim odborom, svi iznesu svoja mišljenja i tada to predstavimo ostalim članovima. Tada sledi glasanje i timski se odlučuje o svemu“ -objasnila je predsednica kluba.

Svako ko želi da bude član ili simpatizer kluba, može se javiti u prostorijama kluba petkom i subotom od 20 časova.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković