webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Svečano otvoren Dom omladine u Novom Selu

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Dom_omladine_NB.jpgU petak, 22.januara upriličilo se svečano otvaranje potpuno renoviranog Omladinskog doma u Novom Selu.

 

Radovi na renoviranju Doma omladine počeli su krajem oktobra prošle godine, a par meseci kasnije prostor je osposobljen za druženje, učenje i zabavu omladine, ali i za sve građane Novog Bečeja.

„Objekat je bio potpuno neupotrebljiv pre našeg dolaska. Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli, a to su opština Novi Bečej, Mesna zajednica, Kancelarija za lokalno-ekonomski razvoj i udruženje građana „Centar za održivost zajednice“ -rekao je Milenko Garčev, zamenik predsednika Saveta Mesne zajednice Novi Bečej, ujedno i koordinator ovog objekta.

Predsednik Saveta Mesne zajednice Novi Bečej Branko Svilengaćin je istakao da je sama adaptacija urađena uz minimalna sredstva, putem javnih radova, te da  su puno pomogli i entuzijazisti, građani ovog dela Novog Bečeja koji su objekat priveli nameni.
„Mesna zajednica Novi Bečej je uložila materijal u renoviranje. Nije bitno koliko je sama zgrada lepa, važno je da u njoj ima ljudi i života“, dodao je Svilengaćin.

Inače, sve prostorije u Domu omladine su sređene. Podrum je u potpunosti uređen i očišćen, a tavanski prostor više ne prokišnjava. Tu je još prostorija sa kompjuterima i razbojima za tkanje, sala za rekreaciju - stoni tenis, bilijar, pikado, šah i karte.

Napomenućemo i da je udruženje građana „Centar za održivost zajednice“, na prošlom Opštinskom veću dobilo na korišćenje jednu prostoriju u okviru renoviranog Doma omladine koja će realizacijom projekta „Omladinski dom Novo selo“, biti ugrejana, čista i funkcionalna.


Opširnije u video prilogu.


 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković