webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Projekat - Mladi uče zanat

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tkanje3.jpgU Omladinskom domu u Novom selu počinje druga etapa realizacije projekta „Mladi uče zanat“, gde će svi zainteresovani moći naučiti sve što je vezano za tkanje, kao i samo tkanje.Realizovana je jedna obuka - prekvalifikacija mladih koji su naučili kožarski zanat i zaposlili se u „Serbia manifatture doo“.Obuka tkanja je druga etapa, a treća je u Bočaru,u saradnji sa Centrom za ruralni razvoj, gde će se raditi prerada i obrada starog nameštaja, adaptacija, osavremenjivanje.

„U ovoj, drugoj fazi projekta ideja je da se nauči tkanje. Kupili smo tri razboja, dva veća, na kojem se faktički može uraditi sve, od pončoa do krpara i jedan manji za ešarpe. Dobili smo knjige, udžbenike za teorijsku obuku, a radiće se i praktični deo. Početak obuke zavisi od grejanja“-rekao je Saša Dujin, direktor KLER-a.

Zainteresovani se mogu javiti na facebook stranici PAAD-a ili kod Saše Dujin.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković