webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Predstavljena knjiga ‘U zrnu grožđa’ Maje Kiš

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Maja_Kis_NB.jpgU četvrtak, 4.februara, u Galeriji Narodne biblioteke u Novom Bečeju, književnica Maja Kiš je premijerno otvorila sezonu književnih večeri za ovu godinu, svojom prvom knjigom pesama i kratkih priča “U zrnu grožđa”.Knjiga “U zrnu grožđa” je izdata prošle godine. Prva velika promocija je bila u Novom Sadu, a druga već u Novom Bečeju, koja je književnici najvažnija, pošto je ovde živela.

Promocija je protekla u pratnji gitariste Aljoše Boroš, čija muzika se utkala u pesme, dočaravajući ovoj večeri posebnu emotivnu notu.

Maja Kiš se književnošću i pisanjem bavi već više godina, ali je tek prošle godine izdala svoju prvu knjigu ljubavnih pesama i kratkih priča o životu.

“Ja sam stari recitator, još negde u osnovnoj i srednjoj školi sam recitovala i pomalo pisala, međutim, tek pre 10 b_300_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Maja_Kis_NB2.jpggodina, kada sam otišla u Novi Sad sam slučajno “upala” u krug ljudi koji pišu. U početku sam stidljivo i nesigurno počela pisati. Prvo prozu, kratke priče, a kasnije i pesme, jer su se pesme tražile na pesničkim druženjima. Prvo sam objavljivala u zajedničkim Zbornicima, da bi me vremenom ubeđivali da objavim samostalno, jer sam stvarno imala puno pesama i priča” -ispričala je Maja Kiš.

Izdavač knjige je “Kultura snova“ iz Zagreba.


IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković