webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Radionice starih zanata

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_KNAP_1.jpgU ponedeljak, 8.februara, u prostorijama Udruženja zanatlija, Udruženje žena „Knap“ je započelo realizaciju pilot projekta „Radionice starih zanata“.U radionicama koje slede, vršiće se obuke izrade pačvorka, izrade jorgana, početnog kursa šivenja, početnog kursa izrade dekupaža, početnog kursa vajanja i papir mašea.
Udruženje je oformljeno u avgustu prošle godine i broji preko 25 članova.

„Radićemo na negovanju starih zanata. Upravo smo pokrenuli radionice koje će se odvijati u Udruženju zanatlija tj. u starom Zanatskom domu. Ovo je naš pilot projekat, prvo ćemo videti koliko ima zainteresovanih, pa ćemo nakon toga formirati grupe prema interesovanju“-rekla je Nadica Josimović, predsednica udruženja.

Na prvom sastanku “nastavnice“ su objasnile u čemu se sastoje izrade svih ovih radova. Svako se izjasnio za koju obuku se opredeljuje, da bi se formirale grupe od 5-8 članova, a radionice bi bile aktivne 3 puta nedeljno.

Repromaterijal za sada nabavlja Udruženje privatnika, samim tim, što će polovina gotovih radova ostati u ovim prostorijama za ukras, a polovinu će „učenici“ poneti sa sobom. Takođe se planira i izložba radova, kao rezultat višečasovnog rada.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković