webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Predstavljena knjiga 'Na pogrešnoj strani reke'

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Promocijaknjige2016nb.jpgU sredu, 10.februara u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej, upriličena je promocija romana Miloša Latinovića "Na pogrešnoj strani reke".

 


Na početku promocije direktorka Narodne biblioteke, Agneš Đukičin je predstavila pisca i njegov dosadašnji rad. Miloš Latinović je izdao pet romana, šest zbirki priča, dve knjige eseja i više dramskih tekstova i književnih priloga.


Roman "Na pogrešnoj strani reke" je skladno povezana poezija Dušana Vasiljeva i proza Hemingvejeva, dva tako različita čoveka, a ipak tako slična. Ovo je knjiga Banata i Evrope, Srbije, pobede i poraza, rata i poezije, mladalačkih snova i srušenih iluzija. Priča o ljubavi i porodici, o očevima i sinovima, o strasti prema pisanju, o mladim ženama koje junacima ostaju daleke i tuđe, o pobedi i porazu.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković