webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Obuka za rad na interaktivnoj tabli u OŠ ’Josif Marinković’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Obuka_NB2016_ucionica.jpgU subotu, 13.februara u OŠ „Josif Marinković održana je edukativna obuka nastavnicima i učiteljima svih škola u Novom Bečeju u savladavanju informaciono-komunikacijske veštine.Naime, OŠ „Josif Marinković“ spada u retke škole gde je jedna učionica uređena sa naprednim nastavnim tehnikama. Učionica je većim delom uređena od strane učenika, članova Učeničke zadruge, kao i uz pomoć Mesne zajednice i lokalne samouprave Novi Bečej.

„Nedavno smo nabavili interaktivnu tablu i danas će nas stručnjaci iz Beograda, koji se bave informaciono-komunikacijskim tehnikama, obučiti kako da pravilno upotrebljavamo ovu tablu. Oni će nam predstaviti i nove didaktičke materijale“-rekao je Vladimir Davidović, direktor škole.

Stručnjaci iz beogradskog „Fluks Trade-a“ su  došli u školu kao gosti, ali i kako bi pomogli i obučili kolektiv za upotrebu interaktivne table u sistemu obrazovanja, edukacije, časova, korporativno i uopšte u svakom smislu.

„Mi smo osmislili obuku, koja je namenjena u edukativnu svrhu. Sad smo se vratili iz Londona sa svetskog sajma novih tehnologija, gde smo se uverili da je digitalizacija, na svim nivoima i svuda prisutna. Ovde se još uvek kaska za tim trendom, ali naša firma pokušava na sve moguće načine da implementira digitalne i nove tehnologije u obrazovanje. Inače, naša firma se bavi i opremanjem škola, nastavnim sredstvima i didaktičkim materijalom“ -izjavila je Violeta Dojčilović, direktor „Fluks Trade-a“.

 Učionica sa interaktivnom tablom će u budućnosti služiti da olakša rad samih nastavnika, a đacima će omogućiti brže i efikasnije savlađivanje gradiva.

„Mesna zajednica se vodi parolom, da je ulaganje u decu - ulaganje u budućnost. Mi ćemo i u narednim periodima podržavati ovakve i slične akcije“-rekao je Miroslav Macura, sekretar Mesne zajednice Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković