webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: TAKMIČILO SE OSAMSTO PLESAČA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Ples_NB2016.jpgU subotu, 13.februara u SRC "Jedinstvo" Novi Bečej, održano je Međunarodno takmičenje u modernim plesovima, gde je prisustvovalo oko 800 učesnika iz 50 plesnih klubova, kako iz naše zemlje, tako i iz Hrvatske, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Takmičenje je počelo učešćem najmlađih učesnika, da bi na kraju debitovale juniorke i seniorke.


Plesači su se takmičili u različitim starosnim i plesnim kategorijama, a najbolji plesači su se uspeli kvalifikovati za učešće na evropskim festivalima “Open Dance Fest” organizacije, u Beču, Pragu, Parizu, Rimu, Riminiju, Paraliji i Španiji. Takođe su najboljim plesačima dodeljene specijalne nagrade u vidu putovanja u inostranstvo.

“Želeli smo da dovedemo vrhunske plesače što iz Srbije, tako i iz okoline. Novi Bečej se učinio kao pogodno mesto i odlučili smo organizovati takmičenje ovde. Takmičarke su od 3 pa do 30 godina starosti. Što se najboljih tiče, oni dobijaju specijalne nagrade, pored toga što svi učesnici, za osvojena prva tri mesta dobijaju medalje, pehare i diplome. Specijalne nagrade su prevoz, smeštaj i kotizacija, odnosno, učešće na neki od velikih Evropkih festivala. Prvo takmičenje će biti u Beču od 26. do 28.februara, u Riminiju maja meseca, a u Pragu novembra”-izjavila je Jasmina Bajić organizatorka takmičenja “Dance Open Novi Bečej 2016”.

Takmičenje se odvijalo u organizaciji “Open Dance Fest-a” i ovo je prvi put da je realizovano u Novom Bečeju.
“Ja se iskreno radujem ovako velikom odzivu i uspehu i nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna u Novom Bečeju”-rekao je Ranko Janjić, direktor SRC "Jedinstvo" Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković