webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Mini sajam rukotvorina

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_IzlozbaNB2016park.jpgU subotu 26.marta, turistička organizacija Novog Bečeja i udruženje “KNAP” organizovali su u parku prvi mini sajam rukotvorina i prezentaciju starih zanata.Na sajmu, posetioci su po prvi put mogli osim posmatranja rukotvorina starih zanata i da učestvuju u ovim radinicama na otvorenom, kao što je ukrašavanje jaja dekupaž tehnikom, izrada uskršnjih jaja od tekstila i tkanje na razboju.
Svoje radove su, osim udruženja žena “Knap” izložile i žene udruženja iz Kumana i Novog Miloševa. U planu je da se ovakav tip druženja i radionica održavaju i u bliskoj budućnosti.

“Zahvaljujemo se svima koji su bili u parku u centru Novog Bečeja i učestvovali u našim radionicama. Ovo je izložba prvih radova naših polaznika. Nadamo se da će ovakvih dešavanja u narednom periodu biti više, gde će svi kreativni stanovnici opštine Novi Bečej moći da učestvuju i pokažu svoja umeća. Svi koji se bave ručnim radovima ili bilo kojom kreativnom umetničkom tehnikom, imaju predlog ili sugestiju neka se obrate udruženju “KNAP” iz Novog Bečeja. Negujmo tradiciju i kulturu ovih prostora, jer samo tako našoj deci pružamo mogućnost da ostanu ono što jesu i da žive gde su živeli njihovi preci”- izjavila je Nadica Josimović, predsednica udruženja “Knap”.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković