webinfo

A+ A A-

Članci

SO NOVI BEČEJ: OPŠTINA BEZ GMO

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_NB5.jpgNa predlog odbornika Kristijana Lukić iz Socijaldemokratske partije Srbije, Skupština Opštine Novi Bečej je na održanoj redovnoj sednici jednoglasno usvojila "DEKLARACIJU o zabrani korišćenja, uzgoja i prometa genetski modifikovanih organizama (GMO) na teritoriji opštine Novi Bečej zbog mogućih štetnih posledica od takvih proizvoda po ljude i prirodu". Opština Novi Bečej je 123. opština koja je usvojila Deklaraciju i samim tim postala opština bez GMO."Veoma je značajno usvajanje Deklaracije o zabrani GMO za opštinu Novi Bečej, jer na taj način obezbeđujemo i osiguravamo zdraviju budućnost naše dece i svih naših građana. Sa druge strane u proteklom periodu opština Novi Bečej je već preduzela pojedine korake u vezi stvaranja pozitivnih uslova i podizanja svesti građana o organskoj proizvodnji te je usvajanje Deklaracije logičan sled", izjavio je Kristijan Lukić i zahvalio se svim odbornicima na podršci.

U četvrtak, 31. marta upriličena je 36. SO Novi Bečej u okviru koje se najviše vremena posvetilo finansijskim planovima Mesnih zajednica za 2016. godinu i o Izveštajama poslovanja Javnih preduzeća i institucija za 2015. godinu. Odbornici su, između ostalog, pred sobom imali i Program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, kao i Program korišćenja, sredstava za zaštitu i unapređenje životne sredine.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković