webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Poljoprivredna tribina

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Tribina_poljoprivreda.jpgU četvrtak, 31.marta u Skupštinskoj sali bivšeg Radničkog univerziteta upriličila se poljoprivredna tribina, čiji je cilj bio informisanje poljoprivrednika o merama za razvoj poljoprivrede. Tribini su prisustvovali prof.dr Dragan Glamočić, savetnik premijera za poljoprivredu i Milan Novaković, narodni poslanik, član Skupštinskog odbora za poljoprivredu.Prisutnima se prvo obratio Matija Kovač, potpredsednik opštine Novi Bečej, koji je govorio o dosadašnjim ulaganjima u infrastrukturu i o radovima za poboljšanje radova na zemlji, kao i o dosadašnjim licitacijama zemljišta, o Mesnoj zajednici i njihovim ulaganjima, i o procesu pošumljavanja u opštini. Takođe je govorio i o povećanju pašarine u Mesnoj zajednici i o komisijskoj proveri zemljišta, i kako bi na tom polju trebalo uvesti neke novine.

„Tema današnje tribine je situacija u poljoprivredi, kao i mere koje se čine da se popravi stanje u poljoprivredi. Ujedno želimo da poljoprivrednim proizvođačima pojasnimo zakone koji su donešeni u toku prošle godine i početkom ove godine.“-rekao je Milan Novaković, narodni poslanik, član Skupštinskog odbora za poljoprivredu, i  izrazio svoje veliko zadovoljstvo gostovanjem u Novom Bečeju. On je govorio zbog čega je bitno da se napravi što više srednjih poljoprivrednih gazdinstava i o suštini izdavanja zemlje na 30 godina, kao i o novom zakonu prema kojem je potrebno ssvega 5 članova kako bi se formirala zadruga.

Prof.dr Dragan Glamočić, savetnik premijera za poljoprivredu je izrazio zadovoljstvo što je opština Novi Bečej izdala više zemljišta koje ima u evidenciji, kao i time što se primenjuju novi zakoni od prošle godine, koji do sada nisu bili ispoštovani. Takođe je govorio i o povećanim subvencijama za kupovinu novih poljoprivrednih mehanizacija, kao i o kreditima za subvencije koji su produženi. Prisutnima je objasnio  i nove mere zdravstvenog i penzijskog osiguranja za poljoprivrednike.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković