webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Svetski dan dečje književnosti u Narodnoj biblioteci

Dan_decje_knjizevnosti.jpgPovodom Svetskog Dana dečje književnosti i rođendana Hansa Kristijana Andersena, u petak, 1.aprila, u Narodnoj biblioteci Novi Bečej je svečanim programom obeležen ovaj dan.Naime, decu iz PU „Pava Sudarski“, OŠ „Miloje Čiplić“ i „Josif Marinković“ su gosti-glumci iz Pozorišne grupe „Lane“ iz Kikinde obradovali scenskim prikazom Andersenove bajke „Ružno pače“.


„Danas se Narodna biblioteka Novi Bečej priključila obeležavanju Svetskog dana dečije književnosti. Tačan datum ovog praznika je 2.april, ali ga mi danas proslavljamo. Naime, Svetska književna zajednica je rešila da se oduži Hansu Kristijanu Andersonu za njegovo lepo dečje stvaralaštvo, tako što se na dan njegovog rođenja (rođen je 2.aprila 1805.godine) od 1967.godine obeležava Svetski dan dečjeg stvaralaštva. To znači 49. put slavimo, po celom svetu, u svim bibliotekama, njegov rođendan, sa ciljem da promovišemo dečje stvaralaštvo i čitanje i da javnost podsetimo na potrebe najmlađih čitalaca“-rekla je Monja Jovanović, rukovodilac dečjeg odeljenja u Narodnoj biblioteci Novi Bečej.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković