webinfo

A+ A A-

Članci

NOVI BEČEJ: DECA I VOLONTERI UDRUŽENI U AKCIJI ČIŠĆENJA

NBCiscenje2016.jpgU subotu, 2 aprila, u svim naseljenim mestima opštine Novi Bečej pristupilo se prolećnom čišćenju.

 

Punktovi, sastavljeni od grupa učenika osnovnih škola i volontera nalazili su se ispred OŠ “Miloje Čiplić“ i OŠ „Josif Marinković“ i ispred Mesnih zajednica u Kumanu, Bočaru i Novom Miloševu.

„I ove, kao i svake godine, organizujemo akciju čišćenja naše opštine. Puno je dece, puno je mladih, a takođe smo pozvali i Udruženja građana. Radi se u svim naseljenim mestima naše opštine. Dan je divan i iskreno se nadam da ćemo danas uspeti da očistimo sve ono što su pojedinci u poslednjih godinu dana „naružili“. Ovom prilikom bih apelovao na sve da čuvamo naš grad i držimo ga čistim“-rekao je Matija Kovač, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Akteri ove radne akcije su dobili kačket, rukavice i kese za otpad  i obilazili su ulice, čisteći ih od pobacanog smeća.

Ovo je veoma dobra akcija i verujem da će opravdati cilj obzirom da je predviđeno aktivno uključivanje dece i Udruženja. Deca se raspoređuju po ulicama, sakupljaju sitno smeće, naravno bezopasno. Hvala opštini, što ih je nagradila prelepim kačketićima i što im je obezbedila i rukavice pokazavši time da misli o njihovoj bezbednosti. Ovom akcijom, deca stiču radne navike, a i druže se“ -izjavila je Zora Rakić, direktorka OŠ “Miloje Čiplić“.

U akciju je uključena i firma za odnošenje smeća, koja će sve što se sakupi i odneti.

b_670_468_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_NBCiscenje20162.jpg

 

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković