webinfo

A+ A A-

Članci

SAJAM ZAPOŠLJAVANJA NOVI BEČEJ: POSAO ZA 102 LICA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Sajam_zaposlajvanja_NB2016.jpegU sredu, 6 aprila, u organizaciji opštine Novi Bečej i Filijale za zapošljavanje Zrenjanin - ispostave u Novom Bečeju, upriličen je 5. Sajam zapošljavanja.


U toku Sajma, koji se organizovao u holu novobečejskog Doma kulture, čak 17 poslodavaca je iskazalo potrebu za zapošljavanjem. Mogućnost da se zaposle imaju 102 lica, različitih obrazovnih profila, a tu spada i nekvalifikovana radna snaga, poput 6. i 7 . stepena stručne spreme.


“Istakla bih da je danas iskazana potreba za zapošljavanjem osoba sa invaliditetom, kroz javne radove koji se organizuju i sprovode preko Nacionalne službe za zapošljavanje. U pitanju je zapošljavanje 30 osoba sa invaliditetom, od nekvalifikovane radne snage, do 4. stepena stručne spreme. Javni radovi su redovna aktivnost NSZ-a kroz mere aktivne politike zapošljavanja koja se sprovodi svake godine. Takođe su aktuelni i svi konkursi NSZ-a-za samozapošljavanje, novo zapošljavanje, kao i stručna praksa kako za privatni tako i za javni sektor” -izjavila je Ljiljana Živanov, načelnik Odseka za posredovanje u zapošljavanju i planiranju karijere.


Prema rečima predsednika opštine Novi Bečej Saše Šućurovića, saradnja sa NSZ - filijalom Zrenjanin je izvanredna, tako da je i  ove godine uz lokalno-akcioni plan odvojeno 6 miliona dinara za zapošljavanje onih ljudi, koji teže dolaze do posla. Udruženim sredstvima se došlo do 10 miliona dinara, posao je preko javnih radova dobilo 50 osoba, 5 lica su imala “Prvu šansu”, 10 ljudi je odradilo stručnu praksu u privatnim preduzećima, a 10 lica u javnim preduzećima. “Ovom prilikom bih hteo da se zahvalim svim poslodavcima koji su došli i ponudili nova radna mesta. Mislim da je ovo jedan od uspešnijih sajmova”- istakao je Šućurović.
IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković