webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Svečano otvaranje multifunkcionalne sale u Domu ’Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac’

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Otvaranje_domNB2016.jpg

Multifunkcionalnu salu je otvorio Srđan Ćopić, predsednik Upravnog odbora Doma

 

U utorak, 12.aprila, svečanim programom i uz veliki broj gostiju iz inostranstva upriličeno je otvaranje multifunkcionalne sale na 150 kvadratnih metara u Domu za odrasla lica „Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“.

 

    Radovi su započeti u novembru prošle godine, a završeni u januaru ove godine, ali je zbog zimskog perioda i sušenja zidova sala tek sada mogla poslužiti svojoj nameni. Svečanom otvaranju su prisostvovali korisnici Doma, koji su izveli male predstave i pevanjem podigli raspoloženje gostiju, a takođe su gosti KUD „Bećarac“ svojom igrom doprineli svečanom raspoloženju.

„Ovo je veliki dan za naš Dom, jer otvaramo nešto, što još do sada nismo imali, a to je Hala za posebne namene. Tako smo je nazvali, jer smatramo da će biti multifunkcionalna. Za sve ono za šta nema prostora u Novom Bečeju, realizovaćemo ovde, znači folklor, klasičan ples, joga, stoni tenis, badmington u sali, kao i sve vežbe pilatesa i fitnesa. Praktično, sve ono od klasičnih sportova sa loptom za šta se ne može dobiti termin u halama“-izjavila je dr Ljiljana Bognić, direktorka Doma za odrasla lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac“.

    Hala je prvenstveno namenjena korisnicima koji bi svoje slobodne aktivnosti ispunili nekim vidom vežbanja, zatim penzionerima, kao i svim osobama, koji žele biti u tim prostorijama. Halu će moći koristiti i deca sa određenim vežbama za korekciju kičme i ravnog stopala, ali i najstariji sugrađani, odnosno penzioneri i članovi. Jedan deo opreme je već nabavljen, a hala je i inače napravljena sa ciljem da zadovolji svačiji interes.

    „Ovo je idealna prilika da se malo popriča o saradnji Domova sa područja bivše Jugoslavije. Mi imamo jednu asocijaciju, koja je napravljena u Banja Luci 2011. godine, a koju čine Dom iz Novog Bečeja, Dom i Gerontološki centar iz Banja Luke, Dom starih iz Risne i Dom iz Maribora. Memorandum o saradnji je potpisan 2011. godine u Banja Luci, a dosadašnje tekovine su tri regionalne konferencije. Takođe, mi imamo razmenu kadrova na godišnjem nivou - radnici svih profila iz Novog Bečeja odlaze u Crnu Goru. Oni rade posao koji rade i ovde, na način da ne poremete trukturu i proceduru, a isto tako da donesu i nešto svoje. Verujem da je to najbolji vid saradnje“-rekao je Zoran Vukićević, direktor Doma starih u Risnu, u Crnoj Gori.

    Otvaranju je prisustvovao i Marko Slavić, direktor Doma iz Maribora, koji je iskazao svoje veliko zadovoljstvo što može prisustvovati ovako lepom događaju. Takođe je naglasio, da se kroz ovakve događaje mogu razvijati nove saradnje, u smislu novih ideja.

    Po rečima Vinka Lolića, direktora Gerontološkog centra iz Banja Luke, saradnja između Domova je fenomenalna. Osim što je bio gost otvaranja, ujedno je došao i povodom dogovora o četvrtoj regionalnoj konferenciji, koja će se ove godine održati u Mariboru. Cilj ove saradnje je unapređenje rada i da se korisnicima obezbede bolji uslovi i standardi u svim Domovima. Razmena radnika je takođe već zaživela i između ova dva Doma.

    „Iskoristila bih priliku da se  zahvalim našem resornom Ministarstvu i ministru Aleksandru Vulinu, jer je prepoznao potrebe korisnika našeg Doma. Od njih smo dobili 3,6 miliona dinara, a ostala smo izdvojili  iz naših sopstvenih sredstava koje ostvarujemo preko kluba. Takođe je renoviran i Klub za dnevni boravak, koji je otvoren još 1997. godine, a koji je od tada samo krpljen, ali smo sada rešili i to renovirati“-rekla je na kraju direktorka Doma.

    Svi zainteresovani, koji bi želeli koristiti ovu multifunkcionalnu salu, moći će se obratiti zaposlenima, koji će raditi u hali ili u kancelariji u Klubu za dnevni boravak, u ulici Maršala Tita broj 62.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković