webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Otvorena izložba Slobodana Vukovića u Narodnoj biblioteci

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_IzlozbaNBapril2016.jpgU sredu, 13, aprila, u galeriji Narodne biblioteke Novi Bečej upriličena je izložba akademskog slikara Slobodana Vukovića pod nazivom “Vivere Non Necesse Navigare Necesse Est”.


Izložbu je otvorila Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke, a na samom početku i samog gosta je čekalo jedno iznenađenje u vidu orkestra i pratećih vokala “Obzorje”, koji su ga dočekali uz pesmu “Panonski mornar”.

Ja sam kapetan regate u penziji, bio sam mornarički oficir i na  mojim slikama je zastupljeno uglavnom more. Sama izložba se zove “Vivere Non Necesse Navigare Necesse Est”- Živeti se ne mora, ploviti se mora. Ja nisam kao većina slikara, koji radi teme, kao što su teške pomorske bitke brodova po moru, nego radim jednu vedriju, humorističkiju notu i tako sam napravio jedan ciklus slika sa kojim sam bio svojevremeno i u Tivtu, dok je još bilo one mornarice. Ja sam sad, kao što bi rekao Đorđe Balašević “Panonski mornar-mornar bez mora”, ali kažu da je more uvek u srcu, tako da se na mojim slikama to i vidi-rekao je slikar, Slobodan Vuković.

Vuković je inače diplomirao slikanje u Splitu, grafiku je imao kao sporedni predmet, ali to najviše i voli raditi. Na slikama mu se najviše može videti more, jer ga to vraća u mlađe dane, u “neki prošli život”.

“Jako sam srećna i izuzetno sam počastvovana da je baš on večeras sa nama i što su ove božanstvene slike u našoj galeriji. Verujem, da u svojoj velikoj skromnosti, veliki umetnici, kao i Slobodan, nikada neće reći za svoja dela da su izuzetna. Ove slike jesu izuzetno zanimljive, jer na jedan poseban način prikazuju vreme, koje je ostalo u srcima mnogih ljudi. Na svim ovim slikama se može videti jedna radost življenja, a ja sam radosna, što sam doživela ovaj današnji dan.” -izjavila je Agneš Đukičin, direktorka Narodne biblioteke.

Slike će se u galeriji Narodne biblioteke moći pogledati i u narednih nekoliko nedelja, a one su i prodajnog karaktera.

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković