webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: NOVO LICE USLUŽNOG CENTRA

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Centar3.jpgUslužni centar opštinske uprave opštine Novi Bečej, koji se nalazi na ćošku opštinske zgrade, renoviran je i u funkciji i službi građana.Osim „novog i lepšeg lica“ Uslužnog centra, svrha renoviranja je ujedno i negovanje neposrednog odnosa između službenika uprave i građana, kao i pružanje određenog stepena privatnosti i diskrecije građanima prilikom obrade njihovih zahteva.

Kako je naglasilaTamara Ivanišević, načelnica novobečejske opštinske uprave, Uslužni centar je renoviran, „umiven“ i b_300_219_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Centar1.jpgosvežen motivima koji su značajni i koji predstavljaju opštinu Novi Bečej.
“Osnovna ideja je bila da se građani na mestu gde ostvaruju svoja osnovna zakonom zagarantovana prava i gde ostvaruju neposredan kontakt sa opštinskom upravom osećaju lepo, prijatno i udobno - kao kod svoje kuće, jer ovo i jeste kuća građana. Ovakav vid organizacije je zaposlenima omogućio određenu efikasnost u radu i u obrađivanju svih predmeta. Ujedno smo uniformisali zaposlene, jer smo smatrali da su oni ogledalo opštinske uprave i tako smo izvršili i depersonalizaciju zaposlenih u odnosu prema građanima.
Ono što je još bitno je da mi nastavljamo u ovom trendu - uradili smo elaborat energetske efikasnosti za malu zgradu gde su smešteni ostali zaposleni i izašao je konkurs kod nadležnog Ministarstva energetike. Mi ćemo se truditi, da i ovde ostvarimo sredstv, a sve u cilju obnovljanja i tog objekta i pružanja boljih uslova za rad službenicima koji tamo rade.
Nadam se da smo na ovaj način krenuli korak dalje u neposrednom kontaktu i efikasnosti ostvarivanja prava građana” -rekla je Tamara Ivanišević, načelnica opštinske uprave opštine Novi Bečej.

Sredstva su obezbeđena iz budžeta opštine Novi Bečej, sa računa opštinske uprave, koja su i inače predviđena za renoviranje.

b_670_571_16777215_00_images_Tijana_000_Ustanove_Centar4.jpg

 

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković