webinfo

A+ A A-

Članci

JEDNIM DODIROM DO KORISNIH INFORMACIJA O NOVOM BEČEJU

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Displej_NB_2016.jpgU petak, 15. aprila u novobečejskom parku, svečano je pušten u rad višejezični multifunkcionalni informatički video panel.

 

    Uoči puštanja u rad multifunkcionalnog displeja, u galeriji Doma kulture opštine Novi Bečej, upriličena je prezentacija projekta „Stvaranje uslova za razvoj eko-turizma u specijalnom rezervatu prirode Slano Kopovo u Novom Bečeju“.
O rezervatu je govorila Silvija Šimončik, stručni saradnik „Lovačkog udruženja“ Novi Bečej, koja je u svom izlaganju navela gde se nalazi Slano Kopovo, koje biljke i ptice opstaju na tom mestu, kao i ko su stalni „gosti“.

    Iva Ranđelović, predstavnik izvođača radova multifunkcionalnog video displeja je objasnila funkciju i način rada ovog uređaja.
Jednim dodirom na displeju, uživo se mogu videti određene destinacije u Novom Bečeju, dobiti korisne informacije – gde se šta nalazi ili kako stići do određenog mesta, te kojim sve prirodnim i kulturnim dobrima opština raspolaže. Naime, na različitim lokacija širom Novog Bečeja postavljene su nadzorne kamere koje su povezane sa multifunkcionalnim displejom što omogućava jednostavan i lak uvid u konkretne podatke.

    Novica Blažin, master menadžer turizma iz Novog Bečeja ističe da se ovaj softver može nadograđivati i proširivati, kako informacijama, tako i fotografijama i drugim materijalom. „Video nadzor, koji je postavljen na Slanom Kopovu, ima trostruku ulogu. Prvenstveno, tu je nadzor bezbednosti, zatim ogromna korist stručnjacima, biolozima, ornitolozima i drugima koji se bave izučavanjem prirodnih fenomena na tom prostoru, i, svakako, promocija najinteresantnijih dešavanja poput migracije ptica.“ – dodao je Blažin.

    „Danas završavamo projekat promocije Slanog Kopova koji je realizovan zajedno sa Ministarstvom turizma i opštinom Novi Bečej. Cilj projekta je da ovaj zaštićeni prirodni lokalitet promovišemo i učinimo još vidljivijimi putem interneta, vrhunskom IT opremom - kamerama velike rezolucije i kapaciteta“ -rekao je Matija Kovač, potpredsednik opštine Novi Bečej.

    Kontrolna soba ovog multifunkcionalnog displeja se nalazi u „Lovačkom udruženju“ Novi Bečej, koji je i upravljač rezervata, a takođe, svi oni koji se uloguju na sajt Slanog Kopova, moći će uživo da posmatraju tamošnja dešavanja.

    Gost na prezentaciji je bio i Zoran Babić, narodni poslanik, koji nije krio svoje oduševljenje Novim Bečejom i njegovim prirodnim lepotama.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković