webinfo

A+ A A-

Članci

Novi Bečej: Potpisani protokoli za rekonstrukciju pruge kroz Banat

b_400_0_16777215_00_images_Tijana_000_Ilustracije2_Pruga.jpgPredstavnici opština Novi Bečej i Sečanj, kao i grada Zrenjanina potpisali su protokole sa "Železnicama Srbije", "Srbijavozom" i "Infrastrukturom železnice Srbije”,  o rekonstrukciji pruge kroz Banat, za subvencionisanje mesečnih karata za učenike i za radnike, kao i za izgradnju depoa.


“Sad je za srednjebanatski okrug potpisan protokol, koji je prethodnica potpisivanja ugovora o saradnji. Tu se ne precizira ništa, nego smo u nekim opštim crtama svi prihvatili da ćemo zajednički raditi na poboljšanju železničkog saobraćaja”-izjavio je Igor Balmazović, pomoćnik predsednika opštine Novi Bečej.

Po rečima Dušana Šijana, načelnika Srednjebanatskog okruga, na ovome se radi već dve godine, a krajnji cilj je svakako rekonstrukcija pruge kroz Banat, kako bi se postigla prosečna brzina vozova od 100 kilometara na sat i osovinsko opterećenje od 22,5 tone. Takođe, uspeli su dobiti ulogu jednog od ovlašćenih servisera za nove vozove, od kojih će  jedan biti u Zrenjaninu,a  drugi u Lapovu.

Takođe će se izgraditi i  depo radionica, koja će moći primiti sva vozna sredstva radi održavanja.IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković