webinfo

A+ A A-

Članci

Video nadzor u svim školama opštine Novi Bečej

b_670_0_16777215_00_images_Tijana_000_Desavanja2_Video_nadzor_Skole.jpgU petak, 22.aprila predstavljeno je funkcionisanje video nadzora u svim školama opštine Novi Bečej, kao i na raskrsnici ulica Maršala Tita i Vuka Karadžića.Projekat, kojim je u svim novobečejskim školama instalirano po 6 kamera sa "live" prenosom, vredan je 2,4 miliona dinara i  odobren je od strane Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, dok je jedan deo sredstava obezbedila i novobečejska lokalna samouprava.

Sistem rada je, direktorima škola, predstavnicima lokalne samouprave i Policijske uprave, kao i predsedniku Osnovnog suda iz Bečeja, predstavio Batrić Barović iz beogradske firme „VIP Security“. Kamere su u "Full HD" rezoluciji i funkcionišu u svim vremenskim uslovima, kao i noću. Hard disk snima u kontinuitetu, 20 dana, a snimci se čuvaju mesec dana. Akcenat ovog video nadzora je na bezbednosti dece, ali i na zaštiti imovine. Takođe, ovi snimci se mogu iskoristiti i na sudu u slučaju nekog kriminalnog dela.

„Pohvalio bih lokalnu samoupravu Novog Bečeja. Smatram da je projekat izuzetno bitan i značajan sa bezbednosne strane, posebno jer se odnosi na prevenciju kriminalnih radnji. Mislim da je ovo tek početak nečega što treba da se nadograđuje, a u toku prezentacije sam domaćinima i preneo neke svoje lične sugestije. Mislim da će nama kao sudu ovo biti od velike pomoći.“ -izjavio je Goran Čimburović, predsednik Osnovnog suda u Bečeju, sa sudskom jedinicom u Novom Bečeju.

Direktori škola, koji su prošli kratku obuku za upotrebu programa, smatraju da je postavljenje kamera po školama od izuzetnog značaja, obzirom da smo svi svedoci porasta nasilja u školama, te da je ovo neophodan korak u pravcu prevencije. Takođe, svi direktori škola imaju na svojim mobilnim telefonima aplikaciju za praćenje snimaka koje kamere beleže.

Kamere su postavljene i na raskrnici ulica Maršala Tita i Vuka Karadžića, koje pored nadzora saobraćaja, imaju važnu ulogu i sistemu prepoznavanja registarskih tablica vozila.

IMPRESUM: Naziv medija: WEBINFO* Registarski broj: IN000118* Osnivač: INFO-NB* Matični broj osnivača: 28028512* sedište osnivača: Milorada Popova 1, Novi Bečej* Glavni urednik: Tijana Janković